DESIGN INTERIEUR MET BETON!  DE SPECIALIST IN WOONBETON & BETON CIRÉ
 

Veelgestelde vragen over beton ciré

Wat is Beton Cire?

Beton Ciré, ook wel betonstuc of woonbeton genoemd, is een zeer sterke minerale pleister van cementstuc. Beton ciré bestaat uit een mengsel van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Beton Ciré is van zichzelf niet waterdicht maar verkrijgt zijn watervaste eigenschappen door een behandeling met een impregneermiddel en een speciale waterdichte coating. Het impregneren en coaten gebeurt nadat de vloer gelegd en geschuurd is.

Kan Béton Ciré ook op de vloer?

Jazeker! Béton Ciré kan op een uitgewerkte vlakke (zand) cement of betonnen vloer worden aangebracht. Zelfs in combinatie met vloerverwarming (op waterbasis).

Is beton ciré geschikt voor iedere ruimte?

Beton Ciré is bijzonder geschikt voor badkamers, keukens, vloeren, meubels en objecten zoals openhaarden. Beton ciré kan op bijna alle ondergronden worden aangebracht (in lagen van 1 tot 2 mm dikte).

In welke kleuren is Beton Ciré verkrijgbaar?

Beton Cire van Bruizt is in veel kleurschakeringen verkrijgbaar. De mortel wordt op kleur gebracht door het toevoegen van pigment. Veelal zijn de grijstinten populair vanwege de strakke en stoere beton look maar in principe kun je kiezen uit meer dan 20 kleuren.

Is béton ciré ook echt geschikt in de douche of bad?

Jazeker! Dankzij de compleet waterdichte afwerking is Beton Ciré zeer geschikt voor natte ruimten. En door de coating wordt de vloer niet glad.

Is Beton Ciré makkelijk te onderhouden en schoonmaken?

Jazeker! Dankzij de gladde afwerklaag is Beton Ciré makkelijk af te nemen met een nat doekje en is het niet noodzakelijk chemische reinigingsmiddelen te gebruiken.

Kan béton ciré ook over tegels worden aangebracht?

Béton Ciré kan over bestaand tegelwerk worden aangebracht, mits dit nog degelijk en vlak is. Enig voorwerk/uitvlakwerk kan hiervoor noodzakelijk zijn.